Hur man tar bort fildelning på Google Dokument

Vi har delat dokument på Google Dokument men vill vi ta bort någon typ av delning? Låt oss se hur vi går vidare.
Med Google Dokument kan du enkelt dela textdokument och arbeta med dem med flera händer, så att flera redigerare kan arbeta med samma dokument även på distans. Den här funktionen är väldigt användbar på arbetsplatsen, men samarbeten kan också upphöra: om vi har delat ett viktigt dokument med en person som har tagits bort eller omplacerats till en annan position är det bättre att ta bort dokumentdelningen på Google Docs, innan de kan läs de nya ändringarna eller kan spara en kopia.
I följande kapitel kommer vi att visa dig hur man tar bort fildelning på google docs både från PC och från smartphone/surfplatta, så att du kan agera när som helst på dygnet. Vi kommer att visa dig i detalj hur du avbryter prenumerationen via e-post eller lägger till kontakter direkt och hur du tar bort länkar som delas offentligt (som alla kan komma åt).
Ta bort Google Dokumentdelning från PC
För att ta bort delning av dokument som skapats i Google Dokument, låt oss gå till officiella webbplats i textredigeraren, klicka på dokumentet vi delade tidigare och klicka på knappen uppe till höger Dela med sig för att komma åt listan över användare som har åtkomst till dokumentet.
Vi kontrollerar att vi är ägare till filen vi håller på att ändra, trycker på bredvid namnet på den medarbetare som ska tas bort och väljer objektet från rullgardinsmenyn Ta bort och tryck till sist på Spara. Samarbetspartnern kommer inte längre att kunna komma åt dokumentet, oavsett nivån av behörigheter han hade.
Om vi är ägare till filen och vi vill inaktivera fildelning för oss själva måste vi först ge upp äganderätten till filen och först därefter ta bort vår delning. För att fortsätta öppnar vi menyn igen Dela med sigtryck bredvid någon annan medarbetare som är villig att bli ägare och klicka på objektet Överlåta ägande. I slutet av överföringen kan vi välja menyn igen Dela med sig och tryck på vårt namn, för att ta bort delningen för oss själva.
Endast filägaren och redaktörerna (taggade av systemet som Redaktör) kan ta bort användare som får åtkomst till filen, men ingen kan ta bort ägaren. Genom att ta bort alla medarbetare som vi har bjudit in i dokumentet blir det privat igen och kommer endast att vara tillgängligt för oss (eller av ägaren).
Ta bort delade länkar
Med Google Docs kan vi också dela filer som enkla länkar, för att omvandla dokumentet från privat till offentligt (även om vi kan sätta gränser för behörigheter för användare som kommer via länkar). Om vi ångrar detta val och vill returnera det privata dokumentet öppnar vi det delade dokumentet via länk, vi trycker alltid på knappen Dela med sigklicka på objektet längst ned Förändratrycker vi på objektet Den som har länken och vi ställer in objektet Med restriktioner.
Från och med nu kommer dokumentlänken inte längre att vara offentligt tillgänglig och vi kommer bara att kunna dela den genom att lägga till Google/Gmail-adresser eller lägga till namnen på personer i Googles adressbok. Denna typ av ändring kan endast implementeras av ägaren av filen: om vi har nått ett dokument via en delad länk kommer vi bara att kunna se, kommentera eller ändra det (baserat på de begränsningar som ägaren har infört).
Ta bort Google Docs-delning från smartphone/surfplatta
Vi kan ta bort fildelning på Google Docs även från mobilen, så att vi kan ingripa även utan en PC. För att fortsätta, ladda först och främst nedGoogle Drive-appen (för Android och för iPhone / iPad), öppna appen på vår enhet, tryck ner på menyn Deladtrycker vi på de tre prickarna bredvid det delade dokumentet och öppnar slutligen menyn Hantera människor och länkar.
I fönstret som öppnas identifierar vi den anställde som ska tas bort, klickar på hans namn och klickar slutligen vidare Ta bort för att ta bort delning för den specifika personen. Genom att återuppta stegen även för de andra samarbetspartnerna kommer vi att kunna göra dokumentet privat igen, vilket förblir tillgängligt endast för ägaren (i det här fallet vi).
Samma regler som ses för dokument som delas från en PC gäller även från mobilen: ägaren kan inte tas bort, men äganderätten till filen kan överföras vid behov. Utgivare kan ta bort andra eller mindre bidragsgivare, men kan inte ta bort ägaren.
Ta bort delade länkar
Om vi har offentliga handlingar tillgängliga via länkar kan vi enkelt ta bort offentlig delning även från mobilen. Vi öppnar Google Drive-appen på vår telefon eller surfplatta, tryck ner på menyn Deladidentifiera filen med delad länk, tryck på de tre prickarna bredvid den och gå till menyn Hantera människor och länkar.
I det nya fönstret trycker vi ner på Förändravi trycker på Den som har länken och ändra den genom att välja rösten Med restriktioner. Delning avaktiveras omedelbart och filen kommer inte längre att vara tillgänglig för allmänheten.
Om vi tidigare har haft tillgång till ett dokument eller en fil som delas av andra personer (via länk), kan vi ta bort dem från avsnittet Delat genom att trycka på de tre prickarna bredvid filerna och helt enkelt trycka på Ta bort. Filen kommer att förbli delad men kommer inte längre att vara tillgänglig från vår Google Drive.
Slutsatser
Förvaltningen av aktier är helt en del av avancerade funktioner att lära sig för Google Dokument/Google Driveså att vi kan sluta dela de dokument som är för gamla eller som borde uppdateras utan att vissa personer ser ändringarna (till exempel personer som vi har tagit bort från jobbet).
Förutom Google Docs kan vi använda andra webbplatser för att skriva dokument online med flera händeratt då och då välja den enklaste platsen baserat på vilken typ av arbete som ska utföras.
Nu när du har läst klart Hur man tar bort fildelning på Google Dokument, inbjuder vi dig att utforska kategorin Android ytterligare. Där hittar du fler intressanta artiklar som kommer att utöka dina kunskaper och hålla dig informerad. Sluta inte läsa och upptäcka mer!

Lämna ett svar