Ta reda på vem som blockerade mig på Messenger

Hur man förstår om en Facebook-vän har blockerat oss på Messenger och hur man blockerar meddelanden i chatten
En sak som inte alla vet om Facebook Messenger är möjligheten att kunna blockera någon, utan att ge upp vänskapen på Facebook; i praktiken förblir vi vänner på Facebook med den här personen men meddelandena som skickas av de som har blockerats kan inte nå oss.
Uppenbarligen har de som är blockerade ingen avisering och kommer att kunna skriva meddelanden så mycket de vill, kanske med tanke på att mottagaren kommer att läsa dem utan att svara. För att undvika att skriva meddelanden i tomrummet, i avsaknad av en tydlig indikation om huruvida våra meddelanden som skickas till en Facebook-vän faktiskt läses, låt oss se hur man förstår om en kontakt blockerade oss på Facebook Messenger; separera scenarierna där personen har blockerat oss eller om han har avaktiverat kontot.
LÄS ÄVEN -> Ta reda på vem som blockerade mig på Whatsapp
1) Hur man blockerar personer på Messenger
För att börja måste vi analysera vad det innebär att blockera en användare på Facebook: det finns faktiskt en stor skillnad mellan termerna "blockerad" och "raderad".
När någon är blockerad på Facebook kan den här personen inte bara kontakta oss och be oss om vänskap, utan de kommer inte ens se vår profil längre och de kommer inte ens kunna läsa vad vi publicerar. Det är en fullständig blockad av personenvilket förhindrar alla försök till kontakt.
Om du tar bort någon från dina vänner detta kommer fortfarande att kunna se vår Facebook-profil, de saker vi publicerar med offentlig synlighet och även kontakta oss via Messenger. Själv du tar bort vänskapen med en person utan att blockera denne på Messenger dina meddelanden kommer fortfarande att tas emot i menyn dedikerad till Messenger eller i Messenger-appen (som innehåller de mottagna meddelandena).
Blockeringen på Facebook Messenger-chatten kan göras även på en Facebookvän, som kommer att fortsätta att se våra inlägg och allt, men inte kommer att kunna kontakta oss med meddelanden. Om jag blockerar en av mina kontakter kommer han inte längre att se mig online och han kommer inte att kunna skicka mig meddelanden i chatten eller ens ringa oss, även om han fortfarande finns på min vänlista; uppenbarligen kommer inte ens de som blockerar att kunna skicka meddelanden i chatten till den blockerade personen.
På PC vi öppnar Facebook-meddelandelistan eller öppnar sidan för Facebook Messengerleta efter namnet på personen som ska blockeras, tryck på de tre prickarna som visas bredvid namnet och välj objektet Blockera och vi bekräftar Blockera meddelanden och samtal.
På appen proceduren är väldigt lik: efter att ha öppnat appen letar vi efter personens namn, trycker och håller på det i några sekunder och väljer sedan objektet Blockera för att blockera mottagandet av meddelanden och samtal.
Observera att om personen som blockerade mig på Messenger och jag läggs till i samma grupp konversation kommer Facebook att meddela vem som har placerat blockeringen, så att de kan välja om de vill gå med i gruppen eller tacka nej.
2) Hur man tar reda på vem som blockerade mig på Messenger
Se vem som blockerade mig på Messenger det är ganska enkelt och kan göras med tre idiotsäkra metoder: kontrollera aktivitetsstatus, kontrollera status för meddelanden som skickas och möjligheten att ringa samtal eller videosamtal.
Kontrollera aktivitetens status
Den första metoden för att ta reda på vem som blockerade oss på Messenger planerar att kontrollera om den misstänktes aktivitetsstatus visas.
För att fortsätta, öppna Messenger-appen på vår telefon och kolla chatten för den person som vi misstänker är blockerad genom att ta oss till menyn människor nere till höger; när vi kommer till den här skärmen kontrollerar vi om namnet på användaren som vi misstänker har blockerat oss finns i listan över aktiva användare på Messenger.
Om användaren i questine har blockerat oss kommer vi inte att se grön prick (indikerar att användaren är online) men, ännu mer uttryckligen, kommer vi inte ens se märket från när det senast var aktivt.
Låt oss komma ihåg det, för att se andras onlinestatus i sin tur måste vi aktivera statusen för vårt Facebook-konto; om vi inte har gjort det, tryck på ikonen för vår profil uppe till vänster, tryck på Status för aktivitet och aktivera funktionen.
Kontrollera status för att skicka meddelanden
Om statuskontrollen inte är tillräcklig a förstå om vi har blivit blockerade på Messenger vi kan utföra ytterligare verifiering genom att kontrollera den status för att skicka meddelanden.
I händelse av blockering av en användare kommer våra meddelanden att lämna men kommer aldrig fram till deras destination; för att prova det startar vi Messenger-appen, skickar ett meddelande på chatten till användaren som misstänks ha blockerat oss och väntar minst 15-30 minuter.
Efter denna tidsperiod öppnar vi kontaktens chatt igen: vi kommer att ha säkerheten att bli blockerade om meddelandet kommer fortfarande att visas som skickat men inte levererat och inte visat (dvs. vi kommer inte att se användarens ansikte röra sig under vårt meddelande).
Verifiera samtal eller videosamtal
En ytterligare bekräftelse på att du har blivit blockerad på Messenger kan erhållas med röstsamtal eller videosamtal.
Om vi försöker ringa ett videosamtal eller ett samtal kommer vi faktiskt inte att kunna fortsätta, eftersom ett av de mest uppenbara symptomen på blockeringen är just Messenger-samtal blockerade.
2) Hur man tar reda på om kontot är inaktiverat
Den enda andra anledningen till att en användare kan verka blockerad eller inte svara på våra meddelanden är om personen vi skriver till har inaktiverat sitt konto.
För att kontrollera, försök bara öppna hans Facebook-profil och se om sidan är tillgänglig. Om det är det och vi kan läsa hans data och hans inlägg, så är kontot inte avaktiverat, men vi har faktiskt blivit blockerade i chatten.
Slutsatser
Blockering på Facebook Messenger är väldigt enkeltmen om vi har fått blocket vi kan se detta genom att kontrollera aktivitetsstatus, kontrollera status för meddelanden och kontrollera om vi fortfarande kan ringa samtal eller videosamtal. Tyvärr finns det inget vi kan göra för att avbryta blockeringen annat än att kontakta användaren med en annan chattapp och fråga varför han blockerade oss.
För att lära dig mer kan vi läsa våra guider Banad från Facebook och raderade konton utan anledning: hur man fixar det och hur se vem som slutar följa oss på Facebook och Instagram.
Nu när du har läst klart Ta reda på vem som blockerade mig på Messenger, inbjuder vi dig att utforska kategorin Android ytterligare. Där hittar du fler intressanta artiklar som kommer att utöka dina kunskaper och hålla dig informerad. Sluta inte läsa och upptäcka mer!

Lämna ett svar