Hur man återställer fabriksinställningar (och data) på iPhone och iPad

Android Mobile med anslutna hörlurar
Index
  1. Återställningsalternativ för iPhone
  2. ITunes återställningsalternativ
  3. Vad du ska spara innan du återställer
    1. Slutsatser

Hur man återställer iPhone eller iPad till standardinställningar utan att ta bort data eller appar eller med alternativet "Återställ".

IPhone fungerar i allmänhet bra, kräver ingen användaringripande, annat än att hålla minnet fritt. Även om Apple har gjort det enkelt (även genom att blockera många anpassningsalternativ) kan det hända att du har en app som inte uppdateras, med volymen vriden till noll, utan aviseringar och med svårighet att komma åt internet via Wi- Fi eller via dataanslutning.

Det är också möjligt att det fortfarande finns olika typer av fel, med iPhone som stängs av av sig själv eller inte laddas, eller fryser.

I alla dessa fall eller till och med bara när ett alternativ har ändrats som inte längre kommer ihåg var det är, är det alltid möjligt att göra en Återställ inställningar för radera all data eller bara för återställ standardinställningarna som de var när iPhone var nyutan att ta bort några foton eller appar.

Återställningsalternativ för iPhone

Återställningsalternativen för iPhone och iPad är tillgängliga genom att öppna appen inställningargenom att trycka på objektet Allmän och slutligen trycka på menyn Överför eller radera iPhone.

På den här skärmen finns det olika alternativ att välja mellan beroende på fallet:

[enlazatom_show_links]
  • Gör dig redo för en ny iPhone: detta är proceduren reserverad för dem som vill byta till en ny iPhone, importera all data på den gamla;
  • Återställa: den här menyn innehåller många återställningsobjekt, utformade för att möta användarnas olika behov. Genom att trycka på en av dem kommer vi att kunna återställa de anpassade valen för ringsignaler, ljudvolymer, Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar, val av bakgrundsbild och skärmljusstyrka, meddelande- och appuppdateringsinställningar, sekretessinställningar. Denna återställning tar dock inte bort några foton eller videor, inte heller tar den bort installerade appar.
  • Initiera innehåll och inställningarDetta är fabriksåterställningen av iPhone, som rensar allt minne, från appar till foton, samtidigt som det återställer inställningarna och återställer iPhone eller iPad så bra som ny. Det här ärinställning att använda innan du säljer en iPhone eller även om du återställer inställningarna det räckte inte för att lösa ett driftsproblem.

För att återställa endast vissa delar av telefonen använder vi sedan menyn Återställa; om vi istället måste radera allt på telefonen måste vi använda menyn Initiera innehåll och inställningar.

ITunes återställningsalternativ

Om vi ​​vill återställa iPhone eller iPad direkt från datorn måste vi först av allt ladda ner iTunes för Windows (använder för ändamålet Microsoft Store) och anslut sedan Apple-enheten till datorn med lämplig USB-kabel.
När du har anslutit iPhone, öppna iTunes-appen, tryck på Appel-enhetsikonen längst upp (bredvid rullgardinsmenyn som läser musik), tryck på på menyn Sammanfattning och klicka till sist vidare Återställaså att du kan komma åt samma objekt som du såg i föregående kapitel.

På en Mac är proceduren liknande men vi behöver inte använda iTunes: det räcker med att ansluta iPhone eller iPad till Mac via USB-kabel, öppna Finder-appen och tryck på enhetsikonen för att komma åt sammanfattningsskärmen och knappen Återställa.

För att lära dig mer hänvisar vi dig till att läsa vår guide om hur hantera iPhone från PC med iTunes.

Vad du ska spara innan du återställer

Innan du gör någon fabriksåterställning frågar iPhone och iPad om du vill säkerhetskopiera till iCloudvilket är användbart och fördelaktigt för att du ska kunna spara dina kontakter, meddelanden, personliga inställningar och tagna bilder.

Problemet är det lediga utrymmet i iCloud, som är begränsat till endast 5 GB; om du inte har en prenumerationsplan är det bättre att först gå tillbaka och spara bilderna på ett större moln, som det som erbjuds av Google Foton eller från Mega.

Om du inte vill säkerhetskopiera kan du välja alternativet att ta bort allt utan säkerhetskopiering. I alla fall, innan du tar bort allt, iPhone frågar efter inloggningslösenordet för det registrerade Apple-kontotfrågar systemet en andra gång om du verkligen vill radera allt.
När återställningen är klar och klar startar iPhone eller iPad som ny, som om den precis köpts. Vid nästa omstart är det nödvändigt att tillhandahålla data från det tidigare Apple-kontot, detta för att förhindra obehörig stöld: innan du säljer den igen eller tilldelar telefonen till andra personer är det lämpligt att övervinna detta säkerhetssystem, annars kommer Apple-enheten att vara oanvändbar.

Kontot som används för verifieringen kommer inte att infogas i iPhone: det fungerar bara som ett extra säkerhetsverktyg mot andra, som framgår av guiden om hur göra den stulna telefonen oanvändbar.

Slutsatser

Genom att följa tipsen ovan kommer vi att kunna återställa iPhone och iPad vid problem eller vid försäljning eller överföring till tredje part, utan att riskera att personuppgifter kan användas av andra personer.

Det finns också ett annat sätt att återställa iPhone, genom att ansluta telefonen till datorn eller använda en kombination av tangenter som är användbart för att göra den hårda återställningen om iPhone är låst, som framgår av vår guide om hur fabriksåterställ iPhone och iPad genom att radera och återställa data.

Fortfarande på iPhone-temat kan vi läsa vår guide om hur fixa Wi-Fi-problem på iPhone.

Nu när du har läst klart Hur man återställer fabriksinställningar (och data) på iPhone och iPad, inbjuder vi dig att utforska kategorin Android ytterligare. Där hittar du fler intressanta artiklar som kommer att utöka dina kunskaper och hålla dig informerad. Sluta inte läsa och upptäcka mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up